Tarihçe

Tarihçe

14.12.2012 3673

TARİHÇE

 

Okulumuzun inşaatına 1990 yılında başlanmıştır. 6 yıl temeli atılmış vaziyette kaldıktan sonra 1996 yılında Sayın Azmi BEĞEN´in katkılarıyla okul inşaatı 2 yılda tamamlanmış ve okulumuza Azmi BEĞEN'in rahmetli babası MEHMET BEĞEN'in adı verilmiştir. Okulumuz 1998 yılında eğitim öğretime başlamıştır.

Okulumuzu yaptıran Azmi BEĞEN hizmete devam etmiş okulumuza çok amaçlı spor salonu ,toplantı salonu, düğün salonu, yemek salonu içeren bina kazandırmıştır.

Sayın Azmi BEĞEN okulumuza olan ilgisini hiç esirgememiştir. Bilgisayar laboratuarı, okul bahçesinin ağaçlandırılması okul bahçesine çeşme yaptırılması ve daha birçok katkıyı yapmıştır ve yapmaya da devam etmektedir.

1998 eğitim öğretim yılında 350 öğrenci ile eğitim öğretime başlayan okulumuz; çalışanlarının, öğrencilerinin ve velilerinin üstün başarma azim ve kararlılığı ile her geçen gün büyük bir talep ile karşılaşmıştır. Bütün sınırlama çalışmalarımıza rağmen öğrenci mevcudumuz 1600'ü aşmıştır. Kalitemiz, taleplere direncimizi dayanamaz hale getirmektedir.

Okulumuzun ısıtılmasında doğal gaz kullanılmaktadır.  Okulumuzda kadrolu bir adet, 4/c statüsünde çalışan bir adet olmak üzere toplam iki adet genel idari hizmetleri çalışanımız mevcuttur.

Okulumuzun bugüne gelmesinde öğretmenlerimizin büyük emeği ve fedakârlığı vardır. Sınıf ve branş olmak üzere 103 öğretmenimizle eğitim öğretime devam etmekteyiz. Öğretmenlerimiz geleceğimize umutla bakmaktadır. Okulumuz, velilerimizin katkılarıyla 16 yılda Konya'nın en donanımlı okullarından birisi haline gelmiştir. Velisi, öğretmeni, öğrencisi ve okul yönetimiyle her alanda toplam kaliteyi yakalamak ve çalışma anlayışı haline getirmek için işbirliği ve dayanışma içinde yılmadan çalışma azmi içindedirler. Genel kalite anlamında, eğitim öğretim alanında grafiğimiz sürekli yükselmektedir.

Sosyal kültürel çalışma ve etkinliklerimiz eğitim öğretimimize paralel olarak baş döndürücü bir ivme ile sürmektedir. Mehmet Beğen Ortaokulu geleceğe, inançlı çağdaş, sorgulayıcı, vatan, bayrak ve millet sevgisiyle dolu gençler yetiştirmektedir; yetiştirmeye de devam etme azim ve kararlılığındadır.

Okulumuz tamamen çağın gerektirdiği modern eğitim araçları ile donatılmış kara tahtalar yerine beyaz tahtalar bütün sınıflarda projeksiyon araçları ile donatılmıştır. Şimdi de tüm sınıflarımızın akıllı tahtalarla donatılması için yoğun bir çaba sarfedilmektedir.

 

Mehmet Beğen Ortaokulu Konya'nın parlayan yıldızı olmayı başarmıştır. Çalışma azim ve kararlılığımız, yıldızımız parladıkça artmakta, çalıştıkça, yıldızımız daha da parlamaktadır.