Hayat Bulan Projeleri

Hayat Bulan Projeleri




HAYAT BULAN PROJELERİ



 

26.03.2013 15271

0



0



İstanbul 30 Mart 2012

Dün Mehmet Beğen İlköğretim Okulunun yeni müdürü Sayın Nejdet AKBUĞA beni telefonla arayıp şu bilgileri verdi:

 

Konya da ki ilköğretim okulu talebeleri arasında bir satranç turnuvası tertiplendiğini ve bu turnuvayı kazanan gençlerimize ödüllerinin tarafımdan verilmesini arzu edildiğini, zira bu turnuvanın benim adıma tertiplendiğini duyunca çok duygulandım ve kendisine bu törene memnuniyetle ailem ile birlikte katılacağımı bildirdim. 28 Mayıs 2012 gününü bekliyorum.

 

Her sene okulumuzca çıkarılmakta olan BEĞENİ    dergisinin Mayıs 2012 sonlarına doğru çıkarılacağını ve bu dergide, benim de yazabileceklerimin olduğunu hatırlattı ve ben de en kısa zamanda bazı notlar göndereceğimi teyit ettim.

 

Neler yazabileceğimi düşünürken elime BEĞENİ    dergisinin 3. Sayısı geçti, zira bu dergiye, sizlere hayatımın bazı bölümlerini yazmıştım. Sayın Editör bunu bir BAŞARI ÖYKÜSÜ olarak değerlendirip hiç kesintiye uğratmadan neşretmiş, çocuklarımızın bu öyküden bazı dersler alabileceklerini belirten konuşmasını da duyunca çok mütehassıs olmuştum tabii. Öykümü baştan sona kadar tekrar tekrar okudum ve eski günler gözümün önünden bir film gibi geçti, ama beni en çok şaşırtan derginin tarihi MAYIS 2007 oldu, yani takriben 5 sene evvel gündeme gelmiş bir konu, hâlbuki her şey sanki çok yakın zamanda olmuş gibi geliyor insana. ZAMAN çok hızla akıyor çocuklar aman bunun değerini iyi bilin, iyi değerlendirin zira geçen zamanı asla geri getiremezsiniz.

 

 

 

 

 

 

 

 

0

 

Öykümün son bölümünde, okulumuzun bahçesine çim sahası, okulun yan tarafındaki park alanına da bir spor kompleksi yapmayı düşündüğümü yazmıştım.

 

Bu işler için  hemen Milli Eğitim Müdürlüğü ile koordine edildi ve netice de okul bahçesine çim saha yapılmasına ONAY alınamadı ama yan taraftaki park alanına bir SPOR KOMPLEKSİ yapılması için onay alındı. Park alanı, Meram Belediyesine ait olduğundan sadece Valilik ile değil Meram Belediyesi ile de koordine edilerek protokol imzalandı. Gerekli hazırlıklara ve projelere başlandı.

 

28.09.2008 tarihinde Temel atma töreninde yaptığım konuşmada tesisin en kısa zamanda bitirileceği vaadinde bulunmuştum. Bu sözün gerçekleşmesi için her türlü maddi desteği tabidir ki verdim ama bazı idari formaliteler ve projede yaptığımız değişiklikler yüzünden inşaatın tamamlanması bir müddet geri gecikti.

 

27.05.2011 tarihinde ise tesisi eşimin adına da ilave ederek BELMA-AZMİ BEĞEN YAŞAM MERKEZİ adı altında hizmete açtık. Ana ve yan giriş kapısının duvarında asılı kitabede belirtildiği üzere, bu tesis sadece okulumuzun öğrencileri için değil çevre halkının da spor ve sosyal faaliyetlerini yapabilme imkânına açıktır. Bu tesisin belirli saatlerde arı kovanı gibi çalışmasını görmek en büyük arzumdur. Bu tesisin yapımında emeği geçen herkese teşekkür ederim.

 

0

 

 

Okulunuzda geçirdiğim tatlı hatıralarımdan bazıları ise şöyle:

 

"Bu inşaatın yapımı süresinde bende Konya'ya gelip inşaatın gidişatını kontrol ediyordum. Bir Cuma günü okulun bahçesinde bayrak töreninize ben de katıldım. Tören sonunda Sayın Şaban YAVUZ  bey beni sizlere takdim etti, ben de sizlere kısa süreli bir konuşma ile başarılar diledim. Tören sonrası birçok öğrenci yanıma gelip elimi öptüler, hatırımı sordular ve benimle hasbıhal ettiler. Çok mütehassıs olmuştum ama bunlardan ismini şimdi hatırlayamadığım bir tanesi bana dedi ki : "Azmi amca, okulumuzu ve yandaki koca binayı sen yaptırmışsın, sağol ama bu kadar çok parayı nasıl buldun?"

 

Verdiğim cevap bilmem küçük kızımızı tatmin etti mi. Güzel kızım bu paraları bana ALLAH nasip etti, bende sizler için harcadım, yani ben sadece aracıyım...

 

Okulumuzun Ana okul kısmını ziyaret ettiğimde, her iki ders öğretmeni de beni sınıflarında ağırladılar ve ben küçük yavrularla birlikte oynadım, sohbet ettim ve kendi çocukluk günlerimi hatırladım, ama şunu hemen belirtmeliyim ki bizim zamanımızda okullarımda sizin sahip olduğunuz imkanların hiçbiri yoktu ve biz çok mütevazi şekilde okul hayatımızı geçirmiştik. Bu yüzden okulunuzu seviniz ve mevcut imkânlarınızı iyi muhafaza ediniz ki sizden sonrakiler istifade edebilsinler.

 

Okulumuzun bahçesindeki çeşmeyi yeniledik ve rahatça kullanılmasını sağlamaya çalıştık. Çeşme üzerinde bulunan kitabe de atalarımızdan derlenmiş mühim vecibeler vardır. Bu vecibeleri iyi okuyup iyi anlamaya çalışınız zira bu sözler size bütün hayatınız boyunca rehberlik edecek vasıftadır.

 

İ.Azmi BEĞEN


 

0